onsdag 27. august 2008

Svanesang - premiere 13. oktober på Subscene

Svanesang
enakter
av
Anton Pavlovitsj Tsjekhov
Oversettelse av Kjell Helgheim
Regi Jalil Abody

HVOR: Subscene, som ligger like ved Karl Johan, nærmere bestemt i Kirkegata 34 (0153 Oslo).
NÅR: 13. oktober kl. 20.00 (premiere), samt 14., 15. og 16. oktober kl. 20.00.

“Dårlig fremført Shakespeare er mye bedre enn det kjedelige ingenting.” Disse ordene er husket av skuespilleren Vasilij Vasilitsj Svetlovidov, som er rollefiguren i dette stykket. Han er en gammel komiker på et provinsteater.

Skuespilleren Svetlovidov har fremført mange figurer, imidlertid mener han at Shakespeares karakterer er de beste kriteriene av dramatisk kunst. Selv om han aldri fikk muligheten til å spille en av Shakespeares-karakterer, så er livet hans på den annen side av full av Shakespeares hendelser.

I starten på dette stykket, ser vi at Svetlovidov våkner opp på scenen, ved midnatt. Hans anger ser ut som de siste flaks av svanevinger.

Og er det noe mer tragisk enn dette?

Imidlertid bør vi ikke glemme at dette er vingene til en komiker. Så… Svetlovidov gir oss et trist smil og latter gjennom sine tårer i dette stykket.

På scenen: Dag Christian Klevås Rye som Vasilij Vasilitsj Svetlovidov, komiker, en gammel mann på 68 år. Tor Itai Keilen som Nikíta Iványtsj, sufflør, en gammel mann.

Dette er en av Anton Pavlovitsj enaktere. Handlingen finner sted på scenen i et provinsteater, om natten, etter en forestilling. Det er natt. Det er mørkt.

Skuespillere: Dag Christian K. Rye og Tor Itai Keilen.
Regi. ass. og skuespiller: Trine Foon Karlsen
Sang og skuespiller: Benedikte Karine Sandberg
Piano: Andrea Cvetkovic
Gitar: Ole-Petter Løseth
PR: Renée Jeanette Hansen Mlodyszewski
Produksjonsleder: Dag Christian Klevås Rye
Hvor: Subscene (Kirkegata 34, 0153 Oslo)

BESTILL BILLETTER PÅ +47 952 22 007
Billetter kan hentes seinest 1/2 time før forestilling på Subscene.

1 kommentar:

Anonym sa...

9)Hei Dag!
Artig å se at det har blitt skuespiller av deg gutt. Har sett i diverse roller på tv og senest i "Jakten på julestjernen" på NT. Selv har det bare blitt damer og middelhavsliv på meg. Tidlig rik, velslått og omsvermet, men akk så død på ambisjoner ;-) Mvh Jørn B. fra Chr. Lund 1C.